Σαγανάκι θαλασσινών με μαστίχα

Υλικά

  • μύδια
  • γαρίδες
  • καλαμάρι
  • 1 πλοκάμι χταπόδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα, χτυπημένη με χοντρό αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 καραφάκι ούζο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά με την μαστίχα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο και το χυμό του λεμονιού.

Αφήνουμε να ψηθεί για 5 ακόμα λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά.

Συμβουλή ΓκιουλΜπαχαρ: Χρησιμοποιείστε το σαγανάκι για σάλτσα με τα ζυμαρικά Χίου: ταλιατέλες κατσαρές με μαστίχα Χίου