Dressings με Αλάτι Ιμαλαΐων

Dressing με ξύδι βαλσαμικό

  • 125 γραμμάρια ξύδι βαλσαμικό 
  • 125 γραμμάρια ηλιέλαιο 
  • 125 γραμμάρια ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μελί 
  • ¼ ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Αλάτι Ιμαλαΐων

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και προσθέτουμε το βασιλικό. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς ενώ ρίχνουμε το λάδι μας σιγά σιγά για να ενωθεί καλά με το ξύδι. Αποθηκεύουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Dressing λεμονιού με μουστάρδα

  • 75 γραμμάρια χυμό λεμονιού 
  • 75 γραμμάρια νερό 
  • 200 γραμμάρια ελαιόλαδο 
  • 25 γραμμάρια μουστάρδα 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • ¼ ματσάκι φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο(ή ένα άλλο μυρωδικό της προτίμησης μας) 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Αλάτι Ιμαλαΐων

Σε ένα μπολ βάζουμε το λεμόνι, το νερό τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το μυρωδικό μας και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να δέσουν μετάξι τους. Στη συνεχεία ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το dressing μας να δέσει. Αποθηκεύουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Dressing με ξύδι από λευκό κρασί αρωματισμένο με θυμάρι

  • 75 γραμμάρια ξύδι από λευκό κρασί 
  • 75 γραμμάρια νερό 
  • 200 γραμμάρια ελαιόλαδο 
  • 25 γραμμάρια μουστάρδα 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
  • 1 πιπεριά τσιλι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Αλάτι Ιμαλαΐων

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύδι, το νερό, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να δέσουν μετάξι τους. Στη συνεχεία ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το dressing μας να δέσει.  Αποθηκεύουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς αφού έχουμε βάλει μέσα την πιπεριά τσιλι και τα κλωνάρια από το θυμάρι. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.