Τι θα χρειαστούμε για τα Χριστούγεννα?

 

Αστεροειδής Γλυκάνισος:
Για τη γαλοπούλα, τους ζωμούς, τις σούπες, το ζεστό κρασί, το χοιρινό και το ρύζι

Μαυροσίσαμο:
Χρησιμοποιείται στα Αλμυρά & τα γλυκά ,αρωματικά ψωμιά, στις σαλάτες, στα τυριά και στις πίτες

Παπαρουνόσπορος:
Χρησιμοποιείται σε ψωμιά ή στη ζαχαροπλαστική για μπισκότα ή κέικ, τη σαλάτα λάχανου , σε μείγματα κάρυ, σε σάλτσες κρέατος και ψαριών, και πάνω από βρασμένα λαχανικά ή ζυμαρικά.

Σουσάμι:
Για τη επιφάνεια του ψωμιού των τσουρεκιών, στη σαλάτα και τα γλυκά.

Μαχλέπι
Έχει έντονο άρωμα και χρησιμοποιείται σε ροφήματα, στα τσουρέκια, στα κουλουράκια, στις βασιλόπιτες και γενικά στη ζαχαροπλαστική.

Μαστίχα:
Για τσουρέκια και γλυκά

Πιπερόριζα:
Για μπισκότα και γλυκά, ζεστά κρασιά, πράσινες σαλάτες, ντρέσινγκ με λεμόνι και τη γαλοπούλα

Κάρδαμο πράσινο:
Για γλυκά, κέικ, μπισκότα, ψωμιά, τσουρέκια, βασιλόπιτες, χριστόψωμα, σαλάτες, μαγειρευτά λαχανικά, σούπες, πίκλες, μαρινάδες, κρέατα και ζεστό κρασί

Μείγμα Σμυρνιό:
Για κέικ, γλυκά ταψιού, μελομακάρονα, βασιλόπιτες, τσουρέκια, κουλουράκια.
Δοσολογία: 1 κουτ. του γλυκού
Περιέχει: Κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα

Βανίλια κλωνάρι:
Για τη ζαχαροπλαστική

Βανιλλίνη:
Για τη ζαχαροπλαστική

Γαρύφαλλο:
Για τη ζαχαροπλαστική , τη μαγειρική και τα ζεστά κρασιά

Μοσχοκάρυδο:
Για πατάτες, λαχανικά, πίτες, χριστόψωμα και γλυκά

Άνθος Μοσχοκάρυδου:
Για γκουρμέ φαγητά και γλυκά, πίτες, για κρεμώδης σούπες, μπεσαμέλ, πατατοκεφτέδες, σάλτσες, ζωμούς.

Κανέλα:
Για μαγειρική και ζαχαροπλαστική και τα ζεστά κρασιά, (προσθέστε στη γέμιση της γαλοπούλας)

Άνθος κανέλας:
Για μαγειρική και ζαχαροπλαστική και τα ζεστά κρασιά, (προσθέστε στη γέμιση της γαλοπούλας)

Μείγμα για Πουλερικά:
Για τη γαλοπούλα

Κουκουνάρι:
Για σαλάτες, τη γέμιση της γαλοπούλας, ρύζι

Σταφίδα Βοστίτσα:
Για τη γέμιση της γαλοπούλας, σαλάτες και γλυκά

Σταφίδα σουλτανίνα:
Για τη γέμιση της γαλοπούλας, σαλάτες και γλυκά

Δαμάσκηνα:
Με χοιρινό, πουλερικά και μοσχαράκι

Χουρμάδες:
Γέμιση για μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Καπνιστή Πάπρικα:
Για ψητά λαχανικά, κρεατικά και πουλερικά, για πατάτες, σως και τυριά

Μείγμα για πατάτες στο φούρνο

Μείγμα για κρεατικά

Λεμονοπίπερο:
Στα πουλερικά, τα κρεατικά, τα λαχανικά , στα λεμονάτα και τις σαλάτες.

Σκορδοπίπερο:
Σε όλα τα κρεατικά, τα πουλερικά, τις σάλτσες, τα λαχανικά και τα ζυμαρικά

Πορτοκαλοπίπερο:
Στο χοιρινό και σε όλα τα κρατικά, πουλερικά, τις πατάτες και τα λαχανικά

Ανάμικτο Πιπέρι:
Ο συνδυασμός του μαύρο, του πράσινου, του λευκού και του ροζ πιπεριού, δίνει ένα υπέροχο άρωμα και γεύση στα φαγητά μας.

Μείγμα Γκαραμ Μασάλα :
Για τη γαλοπούλα, στο αρνί, στο χοιρινό, στο κατσίκι

Αλάτι Ιμαλάϊων:
Αλατίστε τα φαγητά σας τις γιορτές για όλη την οικογένεια, χωρίς τύψεις.

Πορτοκάλι φλύδα:
Για σιρόπι για ζεστό κρασί

Λεμόνι Φλύδα:
Για σιρόπι για ζεστό κρασί