Κοτόπουλο γκάραμ μασάλα

Υλικά 

  • 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια 3 εκ. περίπου
  • 1 γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά
  • 4 σπόροι κάρδαμο
  • 2/3 κ .σούπας σπόρους κόλιανδρο
  • ½ κ .σούπας σπόρους κύμινο
  • 1 κ .σούπας πάπρικα
  • 3 σπόροι κάρδαμο
  • 1 κ. γλυκού γκαράμ μασάλα
  • 1 κ. σούπας  τζίντζερ
  • 2 κ.σούπας σκόρδο γκρανουλέ
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ πιπεριά
  • 1κ. σούπας  τσίλι (ή περισσότερο , εξαρτάται από το πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • 2 κουταλιές  κόλιανδρο  τριμένο
  • 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλ. Νερό
  • Λάδι
  • 3 κ .σούπας
  • Αλάτι

Εκτέλεση 

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τους σπόρους κύμινου, κόλιανδρου, κάδαμου. Τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη σε μπλέντερ ή σε μύλο μπαχαρικών. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ένα κρεμμύδι, τα 2 σκόρδα, το τζίντερ, τις πιπεριές. Ανακατεύουμε στο γιαούρτι το τριμμένο κόλιανδρο, το κουρκουμά , το τρυμμένο κύμινο , το κάρδαμο και τη πάπρικα. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε το πάει παντού το σκεπάζομε και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πελτέ και ½ φλ. Νερό .
Σκεπάζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το κοτόπουλο για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το κόλιανδρο, αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το γκάραμ μασάλα ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.