Κουρκουμάς

Χρωματίζει: Ρύζι, μουστάρδες, σάλτσες, λικέρ και γλυκά.

Είναι βασικό συστατικό του κάρυ.

Δοκιμάστε το στο κοτόπουλο, στα μαγειρευτά κρέατα, στη φάβα, στις φακές, στις ψητές ή στις βραστές πατάτες, σε πιάτα με ρύζι & στα θαλασσινά.

Βοηθά στη πρόληψη του διαβήτη, στη πέψη, στον μεταβολισμό, σε δερματικές & αναπνευστικές αλλεργίες. Είναι αντικαρκινικό και δρα ενάντια στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Για κρυολόγημα, καταρροή και βήχα: προσθέτουμε λίγη κιτριν σε ζεστό γάλα

Προσοχή: Τα βότανα / μπαχαρικά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα και τον ιατρό σας. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη.