Πιπέρι Καγιέν

Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, στα πιάτα με κρέας, λαχανικά, στο βραστό, στη πίτσα κλπ.

Είναι βασικό συστατικό του κάρυ, της σάλτσας τσίλι & του ταμπάσκο.

Είναι Αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριδιακό, αντιφλεγμονώδη & αντιθρομβωτικό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, αυξάνει τον μεταβολισμό & την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, αποτρέπει το φούσκωμα, εμποδίζει τη δημιουργία έλκους και είναι φυσικό αναλγητικό.

Προσοχή: Τα μπαχαρικά / βότανα σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα και τον ιατρό σας. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη.