
Αρωματικά Αλάτια χρησιμοποιώντας Αλάτι Ιμαλαΐων
Αλάτι Ιμαλαΐων με άρωμα λεμόνι πορτοκάλι
- 200 γραμμάρια αλάτι Ιμαλάϊων (χρησιμοποιούμε το μέτριο ή μεγάλο μέγεθος κόκκου)
- Ξύσμα από 4 λεμόνια
- Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
Αφήνουμε το ξύσμα να στεγνώσει για λίγη ώρα σε ένα χαρτί κουζίνας. Αναμιγνύουμε με το αλάτι Ιμαλαΐων. Αφήνουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος που κλείνει καλά εκτός ψυγείου για 3 ημέρες. Το αρωματικό αλάτι μας είναι έτοιμο.
Αλάτι Ιμαλαΐων με καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο (σιμπουλέτ)
- 200 γραμμάρια αλάτι Ιμαλαΐων
- 80 γραμμάρια καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
- 100 γραμμάρια σχοινόπρασο (σιμπουλέτ) ψιλοκομμένο
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας. Αφήνουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος που κλείνει καλά εκτός ψυγείου για μια ημέρα. Το αρωματικό αλάτι μας είναι έτοιμο.
Αλάτι Ιμαλαΐων με διάφορα μυρωδικά εποχής
- 200 γραμμάρια αλάτι Ιμαλαΐων
- ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο (τα φύλλα μόνο)
- ½ ματσάκι δενδρολίβανο φρέσκο (τα φύλλα μόνο)
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιέζουμε το μαϊντανό ανάμεσα σε φύλλα από χαρτί κουζίνας έως ότου να μην είναι υγρός. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας , αφήνουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος που κλείνει καλά εκτός ψυγείου για μια ημέρα. Το αρωματικό αλάτι μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μυρωδικά μας αρέσουν αντί για αυτά, αλλά πρέπει να προσέχουμε να είναι στεγνά μόλις τα ανακατέψουμε με το αλάτι.