Τσάι

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο ένα ρόφημα. Βοηθά στην σωστή λειτουργία του οργανισμού με πολλούς τρόπους. Είναι πλούσιο σε φθόριο και προστατεύει από την τερηδόνα. Μειώνει την χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και γενικά τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο αίμα. Δρα ευεργετικά στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης. Βοηθά την πέψη και είναι λιποδιαλυτικό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες(πολυφαινόλες) και τα τελευταία χρόνια έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες για τα αποτελέσματα του πράσινου τσαγιού εναντίον του καρκίνου.

Μαύρο Τσάι

Το μαύρο τσάι, είναι διεγερτικό και τονωτικό του σώματος και του εγκεφάλου. Επιδρά επίσης στο νευρικό σύστημα δίνοντας ένα αίσθημα ευεξίας. Ανακουφίζει από τους νευρικούς πονοκέφαλους, προφυλάσσει από την αρτηριοσκλήρωση και την στεφανιαία νόσο.

Άσπρο Τσάι

Το άσπρο τσάι έχει τα ίδια ευεργετήματα με το πράσινο. Έχει διακριτικό άρωμα και πολύ λεπτή χαρακτηριστική γεύση, που για να εκτιμηθεί απαιτεί εξάσκηση στις χαμηλής έντασης γεύσεις. Το εκχύλισμα του είναι διαυγές, κιτρινωπό και πίνεται χωρίς γάλα ή ζάχαρη μετά από ένα γεύμα σαν υγιεινό χωνευτικό ή σαν απογευματινό τσάι.

Τσάι Oolong

Το τσάι Oolong, είναι πολύ διαδεδομένο στην Κίνα για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες. Πολλά παραδείγματα αναφέρονται για άτομα που έχασαν σημαντικό μέρος του βάρους τους καταναλώνοντας 2-3 φλιτζάνια oolong την ημέρα. Το εκχύλισμα του έχει χρώμα από ανοικτό καφέ - πράσινο έως ανοικτό πορτοκαλί - καφέ.

Rooibos Τσάι

Το Rooibos είναι το "κόκκινο τσάι" της Ν. Αφρικής. Είναι ένα εντελώς αγνό και φυσικό ρόφημα αφού δεν περιέχει καφεΐνη, πρόσθετα, συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Περιέχει σίδηρο, κάλιο, χαλκό. Έχει χαμηλό ποσοστό τανίνης και δεν εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Εάν το αφήσετε να εκχυλιστεί 5-10 λεπτά η αντιοξειδωτική του δράση αυξάνεται σημαντικά.

Βοτανικό Τσάι

Βοτανικό Τσάι GOOD SLEEP  με Βαλεριάνα,Κυνόροδο,Λουίζα, Καλέντουλα,