Γαρίδες μαριναρισμένες σε γλυκιά πάπρικα και θυμάρι
Υλικά
- 6 γαρίδες νούμερο 1
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
- Γλυκιά πάπρικα
- Λευκό πιπέρι
- Πλάκα ψησίματος από αλάτι Ιμαλαΐων
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας πάνω μόνο την ουρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένα, γλυκιά πάπρικα και πιπέρι κατά προτίμηση. Αφήνουμε στο ψυγείο μας να μαριναριστούν για μια ώρα.
Ζεσταίνουμε την πλάκα μας ξεκινώντας πάντα από χαμηλή φωτιά για να μην μας ραγίσει. Μόλις η πλάκα μας έχει ζεσταθεί αρκετά στραγγίζουμε τις γαρίδες από το περιττό λάδι και τις τοποθετούμε πάνω. Παρατηρούμε ότι σιγά σιγά το χρώμα στις γαρίδες αλλάζει στην μια πλευρά. Μόλις αυτή η αλλαγή φτάσει στη μέση γυρίζουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε να συμβεί το ίδιο και στη δεύτερη πλευρά και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες. Σερβίρουμε αμέσως με γαρνιτούρα της αρέσκειας μας.
Επίσης μπορούμε να τις συνοδέψουμε με ένα dressing της αρέσκειας μας ή άπλα με ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά εποχής (μαϊντανό, άνηθο, κολίανδρο).
Η συνταγή είναι για μια μερίδα.