Κεικ με πράσινο τσαι matcha

Υλικά :
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 90 γρ. αμύγδαλο σε μορφή πούδρας
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 20 γρ. πούδρα matcha (πράσινο τσάι σε σκόνη, για γλυκά)
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μιξερ να ασπρίσει καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε στο βούτυρο και τη ζάχαρη αναδιπλώνοντας.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το αμύγδαλο και την πούδρα matcha και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα της μαρέγκας αναδιπλώνοντας.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου.