Κεικ με πράσινο τσαι matcha
Υλικά :
- 200 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι
- 90 γρ. αμύγδαλο σε μορφή πούδρας
- 170 γρ. ζάχαρη
- 4 ασπράδια αυγού
- 20 γρ. πούδρα matcha (πράσινο τσάι σε σκόνη, για γλυκά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μιξερ να ασπρίσει καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε στο βούτυρο και τη ζάχαρη αναδιπλώνοντας.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το αμύγδαλο και την πούδρα matcha και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα της μαρέγκας αναδιπλώνοντας.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου.