Κοτόπουλο ταντούρι
Υλικά
- 45 γραμμάρια ταντουρι (μπαχαρικό)
- 1 φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- Λευκό πιπέρι
- Αλάτι Ιμαλαΐων
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλετάκια μας σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο αφού το έχουμε σπάσει σε κομμάτια, το χυμό λεμόνι, το τζιντζερ, το ταντουρι και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση. Πασαλείβουμε με το μείγμα τα φιλετάκια μας και αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ ή το λιγότερο για 4 ώρες. Ζεσταίνουμε την πλάκα μας ξεκινώντας πάντα από χαμηλή φωτιά για να μην μας ραγίσει. Μόλις η πλάκα μας έχει ζεσταθεί αρκετά τοποθετούμε τα φιλετάκια. Ψήνουμε και από τις δυο μεριές. Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της αρέσκειας μας. Επίσης μπορούμε να περάσουμε τα φιλετάκια μας σε ξύλινα sticks εάν θέλουμε να τα σερβίρουμε σε κάποιο πάρτι για ορεκτικό.