
Απλή μουστάρδα σπιτική
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
Προετοιμασία: 30΄
Υλικά :
- 100 γρ. σκόνη μουστάρδας
- 25 γρ. σιναπόσποροι
- 2 πρέζες λευκό πιπέρι, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα) 1 κουτ. σούπας χονδρό αλάτι
- 1 – 2 πρέζες ζάχαρη
- διάφορα μπαχαρικά (π.χ. μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι, κάρδαμο, κόλιανδρο,κύμινο)
- 3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
- 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξίδι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε όλα τα υλικά στο νερό για περίπου 20 λεπτά. το διάστημα αυτό τα υλικά «φουσκώνουν» και δεν χρειάζονται παρά λίγο ανακάτεμα. Επειτα ενσωματώνουμε το ξίδι, ανακατεύοντας. Φυλάμε τη σπιτική μουστάρδα σ’ ένα βαζάκι στο ψυγείο.