Σπόροι Κακάο

(Cacao beans)

Περιέχουν σημαντικές ποσότητες πολυφαινολών, βιταμίνες Α και Ε, θεοβρωμίνη και καφεΐνη, η οποία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Είναι πλούσιοι και σε μερικά ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο χαλκός, ο φώσφορος και ο σίδηρος.

Μειώνουν το άγχος και αυξάνουν την ικανότητα αντιμετώπισης του στρες. Βοηθούν  στη βελτίωση  της πρόωρης εκσπερμάτωσης, δρουν προστατευτικά στην καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνοντας τη χοληστερόλη του αίματος και την αρτηριακή πίεση. Ενισχύουν  το ανοσοποιητικό σύστημα και τη μνήμη. Βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση, και έχουν αντικαταθλιπτική δράση.

Σήμερα εκτός από ρόφημα χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, σε σιρόπια, σοκολάτες, κέικ, τούρτες, παγωτά, τρούφες, κ.α. Χρησιμοποιούνται όμως και στην παρασκευή φαγητών αν και προορίζονται για πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, αφού µε σάλτσα σοκολάτας συνοδεύονται και αρκετά κρεατικά. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε τους σπόρους σε smoothies, σε milk shake, σε μπάρες δημητριακών, σε ενεργειακά ποτά, στο μούσλι και στα δημητριακά σας.

Προσοχή: Τα superfoods σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα και τον ιατρό σας. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη.