
Σαγανάκι θαλασσινών με μαστίχα
Υλικά :
- μύδια
- γαρίδες
- καλαμάρι
- 1 πλοκάμι χταπόδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα, χτυπημένη με χοντρό αλάτι
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 καραφάκι ούζο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά με την μαστίχα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε να ψηθεί για 5 ακόμα λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά.
Συμβουλή ΓκιουλΜπαχαρ: Χρησιμοποιείστε το σαγανάκι για σάλτσα με τα ζυμαρικά Χίου: ταλιατέλες κατσαρές με μαστίχα Χίου