Τι θα χρειαστούμε για τα Χριστούγεννα?
- Αστεροειδής Γλυκάνισος:
Για τη γαλοπούλα, τους ζωμούς, τις σούπες, το ζεστό κρασί, το χοιρινό και το ρύζι
- Μαυροσίσαμο:
Χρησιμοποιείται στα Αλμυρά & τα γλυκά ,αρωματικά ψωμιά, στις σαλάτες, στα τυριά και στις πίτες
- Παπαρουνόσπορος:
Χρησιμοποιείται σε ψωμιά ή στη ζαχαροπλαστική για μπισκότα ή κέικ, τη σαλάτα λάχανου , σε μείγματα κάρυ, σε σάλτσες κρέατος και ψαριών, και πάνω από βρασμένα λαχανικά ή ζυμαρικά.
- Σουσάμι:
Για τη επιφάνεια του ψωμιού των τσουρεκιών, στη σαλάτα και τα γλυκά.
- Μαχλέπι
Έχει έντονο άρωμα και χρησιμοποιείται σε ροφήματα, στα τσουρέκια, στα κουλουράκια, στις βασιλόπιτες και γενικά στη ζαχαροπλαστική.
- Μαστίχα:
Για τσουρέκια και γλυκά
- Πιπερόριζα:
Για μπισκότα και γλυκά, ζεστά κρασιά, πράσινες σαλάτες, ντρέσινγκ με λεμόνι και τη γαλοπούλα
- Κάρδαμο πράσινο:
Για γλυκά, κέικ, μπισκότα, ψωμιά, τσουρέκια, βασιλόπιτες, χριστόψωμα, σαλάτες, μαγειρευτά λαχανικά, σούπες, πίκλες, μαρινάδες, κρέατα και ζεστό κρασί
- Μείγμα Σμυρνιό:
Για κέικ, γλυκά ταψιού, μελομακάρονα, βασιλόπιτες, τσουρέκια, κουλουράκια.
Δοσολογία: 1 κουτ. του γλυκού
Περιέχει: Κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα
- Βανίλια κλωνάρι:
Για τη ζαχαροπλαστική
- Βανιλλίνη:
Για τη ζαχαροπλαστική
- Γαρύφαλλο:
Για τη ζαχαροπλαστική , τη μαγειρική και τα ζεστά κρασιά
- Μοσχοκάρυδο:
Για πατάτες, λαχανικά, πίτες, χριστόψωμα και γλυκά
- Άνθος Μοσχοκάρυδου:
Για γκουρμέ φαγητά και γλυκά, πίτες, για κρεμώδης σούπες, μπεσαμέλ, πατατοκεφτέδες, σάλτσες, ζωμούς.
- Κανέλα:
Για μαγειρική και ζαχαροπλαστική και τα ζεστά κρασιά, (προσθέστε στη γέμιση της γαλοπούλας)
- Άνθος κανέλας:
Για μαγειρική και ζαχαροπλαστική και τα ζεστά κρασιά, (προσθέστε στη γέμιση της γαλοπούλας)
- Μείγμα για Πουλερικά:
Για τη γαλοπούλα
- Κουκουνάρι:
Για σαλάτες, τη γέμιση της γαλοπούλας, ρύζι
- Σταφίδα Βοστίτσα:
Για τη γέμιση της γαλοπούλας, σαλάτες και γλυκά
- Σταφίδα σουλτανίνα:
Για τη γέμιση της γαλοπούλας, σαλάτες και γλυκά
- Δαμάσκηνα:
Με χοιρινό, πουλερικά και μοσχαράκι
- Χουρμάδες:
Γέμιση για μελομακάρονα και κουραμπιέδες
- Καπνιστή Πάπρικα:
Για ψητά λαχανικά, κρεατικά και πουλερικά, για πατάτες, σως και τυριά
- Μείγμα για πατάτες στο φούρνο
- Μείγμα για κρεατικά
- Λεμονοπίπερο:
Στα πουλερικά, τα κρεατικά, τα λαχανικά , στα λεμονάτα και τις σαλάτες.
- Σκορδοπίπερο:
Σε όλα τα κρεατικά, τα πουλερικά, τις σάλτσες, τα λαχανικά και τα ζυμαρικά
- Πορτοκαλοπίπερο:
Στο χοιρινό και σε όλα τα κρατικά, πουλερικά, τις πατάτες και τα λαχανικά
- Ανάμικτο Πιπέρι:
Ο συνδυασμός του μαύρο, του πράσινου, του λευκού και του ροζ πιπεριού, δίνει ένα υπέροχο άρωμα και γεύση στα φαγητά μας.
- Μείγμα Γκαραμ Μασάλα :
Για τη γαλοπούλα, στο αρνί, στο χοιρινό, στο κατσίκι
- Αλάτι Ιμαλάϊων:
Αλατίστε τα φαγητά σας τις γιορτές για όλη την οικογένεια, χωρίς τύψεις.
- Πορτοκάλι φλύδα:
Για σιρόπι για ζεστό κρασί
- Λεμόνι Φλύδα:
Για σιρόπι για ζεστό κρασί